Vildfremmed

Dette er tredje bind i Pernilla Ericsons serie om "Erla-gruppen". Denne gang med en historie der ligner "Sporene vi efterlader os" så meget, at det nærmest er en klon.

En vildfremmed, beruset mand tiltvinger sig adgang til en kvindes hjem i Södermalm i Stockholm og voldtager hende brutalt. Politiet pågriber manden på gerningsstedet, og sagen ser ud til at være ligetil. Men da manden har en skriftlig invitation, falder opklaringen sammen som en korthus, og han går fri. Politiet begynder at grave i sagen, og det bliver optakten til en efterforskning, som savner fortilfælde med voldtægtsmænd, som ikke kan dømmes.

Igen handler det om kvinder der bliver voldtaget, og igen handler det om alt det der foregår på det mørke internet (Dark Web). Endnu en gang er det Erla-gruppen, den der pudsige sammensætning af mennesker med vidt forskellige kvalifikationer (en pensioneret professor, en tidligere kriminel, en politibetjent, og en hacker og IT-nørd), der klarer ærterne.

Historien er bygget på virkelige hændelser, og forfatteren fortæller bagest i bogen om alle de mennesker hun har talt med inden bogen blev skrevet. Det er alt sammen meget godt, men "Vildfremmed" er egentlig ikke særlig spændende. Den minder alt, alt for meget om seriens første bind. Plottet er i høj grad det samme, og selv om "Sporene vi efterlader os" (seriens første bind) var spændende nok, så var den dog ikke så spændende at historien kan gentages.

"Vildfremmed" er helt vildt forudsigelig - måske fordi den ligner seriens første bind så meget. Og fordi det ret hurtigt gik op for mig, at jeg mere eller mindre havde hørt historien før, fangede den mig aldrig. Selv om forfatteren forsøger at lægge diverse spændingselementer ind i bogen, fungerer det ikke. Det bliver for meget og det bliver for søgt.

Nu har jeg læst de første tre bind i serien, og er ikke sikker på at jeg vil læse et evt. fjerde bind. Det er som om Pernilla Ericson kun har én historie i ærmet, og den bliver ikke bedre af at blive genfortalt i en ny forklædning.

Forfatter: Pernilla Ericson
Oversat af: Kamilla Pontoppidan Haderup
Forlag: Harper Collins
Udgivet: 2019
Sider: 301
Kategori: Krimi
Anmeldt: 07.07.2019

Af samme forfatter