Vand til elefanterne

"Jeg er halvfems. Eller treoghalvfems. En af delene." Sådan begynder historien om Jacob Jankowski og alle de andre.

Jacob Jankowski bor på et plejehjem et sted i USA. En dag kommer et omrejsende cirkus til byen, og minderne vælder frem. Minder om dengang Jacob selv rejste rundt med et cirkus.

23 år gammel befinder Jacob sig pludselig forældre- og pengeløs i depressionens USA, og nærmest ved et tilfælde havner han på et tog, tilhørende Benzini-brødrenes cirkus.

Gennem en lang række tilbageblik, får vi historien om Brødrene Benzinis cirkus, og om livet som cirkusarbejder for 70 år siden.

”Vand til elefanterne” er mit første møde med Sara Gruen. Det bliver ikke mit sidste. Hun fortæller så levende, at det er som at være der selv. Hun fortaber sig ikke i store forkromede detaljer om dette og hint, men maler nogle hurtige strøg med penslen, for lige at markere hvor vi er. Resten klarer læserens fantasi. Og det fungerer.

Bogen er velskrevet. Historien om Jacob er spændende, levende og vedkommende. Det er en historie om at miste alt, uden at miste sig selv, og det er en historie om venskab og kærlighed.
Som Stephen King siger på bagsiden:

"Denne farverige fortælling om et cirkus under depressionen er en uovertruffen læseoplevelse. Helte, slyngler, romantik. Underholdning fra første side."

 

VandTilElefanterne

Forfatter: Sara Gruen
Oversat af: Ellen Mygind Kristensen
Forlag: Bazar
Udgivet: 2008
Sider: 356
Kategori: Roman
Anmeldt: 24.11.2008

Af samme forfatter