Tættere end man tror

Jo længere jeg kom ind i bogen, jo sværere havde jeg ved at gennemskue hvordan forfatteren ville få bundet en knude på alle de løse ender han rundhåndet spredte om sig.

"Tættere end man tror" er en krimi, og en amerikansk krimi, så jeg gruede for en sødsuppeslutning, hvor alle levede lykkeligt til deres dages ende, og de hvor løse tråde bare blev fejet ind under gulvtæppet. Heldigvis gik det ikke så galt.

Forlaget skriver:

Melanie Barrick havde lært det på den hårde måde, mens hun voksede op i de sociale myndigheders varetægt. Men nu, som voksen og med en hengiven mand, fast arbejde og sin vidunderlige, nyfødte søn Alex troede hun, at det var et overstået kapitel i hendes liv. Lige indtil en tirsdag eftermiddag hvor hun som sædvanlig henter Alex hos dagplejeren – kun for at finde ud af at han er blevet tvangsfjernet af myndighederne. Det er enhver forælders værste mareridt, men det er endnu værre for Melanie, som kun alt for godt kender konsekvenserne af at blive opslugt af systemet. Og alting bliver om muligt endnu værre, da hun finder ud af, at politiet har ransaget hendes hjem, og at de har fundet kokain nok til at sende hende bag tremmer i mange år. Beviserne imod hende er overvældende, og hvis det ikke lykkes hende at bevise sin uskyld, vil hun aldrig få sin søn at se igen.

"Tættere end man tror" er en forfærdelig historie. En historie om svigt, voldtægt, og et tvivlsomt retssystem der hylder velhaveren med det gode navn fremfor retfærdighed. Slutningen, som for så vidt er udmærket, ødelægger lidt projektet. Men bortset fra det, er "Tættere end man tror" en meget spændende bog. Det er sådan en hvem-gjorde-det-krimi, og næsten til allersidste side, har jeg ingen idé om hvem der er den eller de onde her.

Bogen er velskrevet, spændende og godt fortalt, og den holdt mig virkelig fanget hele vejen igennem. På intet tidspunkt gik den i tomgang, og den tog hele tiden nye drejninger. Især det med drejningerne, kan nogle gange ødelægge en god krimi, men her fungerer det rigtig godt, at historien hele tiden går nye veje.

Af forfatteren, Brad Parks er tidligere udkommet "Ikke et ord", der fluks er røget på listen over bøger der skal læses.

Forfatter: Brad Parks
Forlag: Jentas
Oversat af: Rasmus Klitgaard Hansen
Udgivet: 2019
Sider: 412
Kategori: Krimi
Anmeldt: 02.02.2020

Af samme forfatter