Svans

En nat på en bar fortæller Søren sin historie til en ung forfatter, som siden skriver den ned. Det er en historie om fordomme, selvhad og svigt. Og om til sidst at gøre det, man ikke turde.
(fra bogens bagside)

En underlig lille bog om en ung homoseksuel fyr, der må igennem så grueligt meget ondt, inden han kan springe ud som lykkelig. Handlingen er blandet sammen i nutid og datid, og kan til tider være lidt vanskelig at finde rundt i, hvilket forfatteren (eller forlaget) åbenbart har været klar over, og derfor har lavet en lille grafisk finurlighed i bogen, der skal forklare sådan nogen som mig, hvornår det er det ene eller det andet.

Romanen handler om Søren og om hans vanskelige liv, hvori indgår perioder med spisevægring, forældrenes skilsmisse og en moster der måske er homoseksuel. Sikkert udmærkede ting, men på de 105 små sider som bogen indeholder, kommer man bare ikke nok i dybden. Der er tiltag til det indimellem, hvor sproget forsøger at nå dybder som indeholder noget. Men straks efter, er man igen tilbage på overfladen.

Ærgerligt nok. For historien som sådan er udmærket. Den mangler bare noget dybde.

 

Svans

Forfatter: David Læby
Oversat af: -
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2007
Sider: 105
Kategori: Roman
Anmeldt: 30.07.2007

Af samme forfatter