Stonehenge kulten

Der findes masser af Dan Brown-kloner. Romaner om hemmelige broderskaber og ældgammel visdom. Helte og heltinder der i den forbindelse skal løse et eller andet problem, inden det hele går op i store eksplosioner og røg i allersidste øjeblik. De gode er virkelig gode, og de onde er virkelig onde. "Stonehenge kulten" er en af disse kloner, hvor alt er set før. Men "Stonehenge kulten" er også en af de bedre kloner, og dem er der faktisk langt imellem.

Forlaget skriver:

Otte dage før sommersolhverv bliver en mand slagtet i en frygtelig ofring på det ældgamle monument Stonehenge i England foran en forsamling af kappeklædte tilbedere. Inden for få timer efter denne begivenhed, har en af verdens førende skattejægere skudt sig selv på sit landsted. Han efterlader nogle kryptiske dagbøger til sin søn, han ikke har talt med i årevis, den unge arkæolog Gideon Chase.

Gideon Chase slår sig sammen med en frygtløs politikvinde, og snart afslører de et hemmeligt samfund - en gammel international legion, der har viet tusinder af deres år til Stonehenge.

Og så har vi balladen!

Det går over stok og sten, når Gideon Chase forsøger at finde hoved og hale i sin fars dagbøger. Han bliver ret hurtigt klar over at der findes en eller anden form for Stonehengekult, men er noget i vildrede med hvorvidt den baserer sig på luftige fantasier eller ældgamle sandheder.

Der er ikke tid til at kede sig undervejs. Spændingskurven er, hvor usandsynligt og langt ude i hegnet plottet end måtte være, støt stigende. Sam Christer tegner sine personer nogenlunde troværdigt op, bortset fra et par smuttere der mest fremstår som karrikerede tegneseriefigurer. Men jeg læser ikke spændingsromaner for at blive beriget med knivskarpe karakterer i en filosofisk historie. Jeg læser spændingsromaner for at blive underholdt - og det blev jeg.

Sidste side er vendt, og bogen har mere eller mindre forladt mine hjernevindinger uden at sætte varigt aftryk. Men underholdende - det var den, og som sådan kan jeg kun anbefale "Stonehenge kulten" (og så prøve at lade være med at irritere mig yderligere over mellemrummet mellem "Stonehenge" og "kulten" - selv forlag og korrekturlæsere, kan have problemer med sammensatte navneord).

Forfatter: Sam Christer
Forlag: Jentas
Udgivet: 2016
Sider: 432
Kategori: Spænding
Anmeldt: 29.02.2020

Af samme forfatter