Skrig under vand

Det er længe siden jeg har set så flad en spændingskurve i en krimi. Den flytter sig ikke meget over nulpunktet i det meste af bogen, før den så til gengæld eksploderer overdrevent hen over de sidste sider.

Kathrine Wraa er profileringsekspert og psykolog, netop hjemvendt fra England hvor hun har boet og arbejdet en del år. I Danmark ansættes hun ved Politiet, og skal på sigt indgå i en enhed der skal arbejde med bandekriminalitet. Inden hun når så langt, bliver en yngre overlæge grundigt myrdet, og Kathrine kastet ud i sin første sag.

Undervejs i historien, får vi små glimt af en persons liv. Vi får ikke at vide hvem personen er, men ved jo godt alligevel, at det er gerningsmandens liv der ridses op. Et liv der går mere og mere galt. Det er udmærket fundet på. Selve historien til gengæld, er en tynd kop te. En stort set stillestående handling slæber sig hen over bogens sider, og lysten til at lægge den fra sig er til tider stor. Al den handling vi snydes for i bogens første ni tiendedele, skal jeg sandt for dyden love for at vi til gengæld får i den sidste tiendedel. Ikke engang James Bond kan være med her. Altså, det er spændende nok. Men troværdigt? Det tror jeg ikke. Desværre er persongalleriet lige så papirtyndt som handlingen, og læseren lærer aldrig rigtig hovedpersonerne at kende.

I mit univers er en god krimi en der har en handling der lige så godt kunne være foregået i virkeligheden. Det er der det bliver rigtig uhyggeligt. "Skrig under vand" kunne næppe være foregået i virkeligheden (selv om man naturligvis aldrig skal sige aldrig). Bogen er rimelig underholdning, og kræver ikke rigtig noget af sin læser - udover viljen til at læse den færdig.

"Skrig under vand" er første bog i en serie om Kathrine Wraa.

 

SkrigUnderVand

Forfatter: Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg
Oversat af: -
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2010
Sider: 310
Kategori: Krimi
Anmeldt: 06.09.2015

Af samme forfatter