Naiv. Super

”NAIV. SUPER” handler om en ung fyr på 25. Han har lånt sin brors lejlighed, mens denne er i Afrika - eller var det Amerika? Han, den unge fyr, melder sig ud af samfundet. Han dropper studierne på universitetet, og løser alle bånd der på en eller anden måde binder ham. Tilbage er der egentlig ikke så meget, udover lejligheden, en bog om universet og hans to venner (en god og en dårlig).

Tiden går med at skrive lister - lister over ting der gør ham glad, lister over ting han husker fra sin barndom, lister over mennesker han møder i løbet af en dag. Lister over alt muligt. Mange af disse lister udveksler han med sin gode ven, Kim, der er udstationeret af Meteorologisk Institut, et eller andet øde sted i Norge. Når vores hovedperson ikke skriver lister, spiller han med sin røde bold, eller hamrer på sit hammerbræt. Især det sidste får han meget tid til at gå med.

”NAIV. SUPER”, er en beretning om at stå af ræset, og koncentrere sig om det der er væsentligt her i livet. Lidt som i en anden af Erlend Loes bøger, "Doppler", og så alligevel ikke. For selv om temaet i de to bøger måske nok er det samme, så er de skrevet på to vidt forskellige måder, og man kan ikke umiddelbart sammenligne dem.

”NAIV. SUPER” er en spøjs lille bog. Letlæst - og så alligevel ikke. For selv om det ikke tager lang tid at læse bogen, så tager det lang tid at blive færdig med den. Den maner til eftertanke - og det er slet ikke så ringe.

 

NaivSuper

Forfatter: Erlend Loe
Oversat af: Inger Kristensen
Forlag: Klim
Udgivet: 2007
Sider: 185
Kategori: Roman
Anmeldt: 22.01.2008

Af samme forfatter