Mand i mørke

Han har gjort det igen, Paul Auster. Givet os en fortælling fra det virkelige liv, spundet ind i sære historier der, til sidst, samles i en slutning der bare ikke kunne være anderledes.

August Brill, litteraturanmelder, mand, far og bedstefar. Bor hos sin datter og dennes datter. Alle har de skeletter i skabet, og alle prøver de af al magt at holde afstand til skeletterne. Brill fortæller sig selv historier om natten, når søvnen ikke kan finde ham. Datteren begraver sig i arbejde, og barnebarnet giver sig hen til gamle videofilm.

Fortællingen gives som en lang række historier, der fortælles samtidig. Men Auster formår at gøre det på en måde, så det ikke virker forvirrende. Det er historier om kærligheden. Om kærlighedens enorme kræfter, når den river mennesker i stykker. Det er banalt - uden at være det.

Som i hans øvrige forfatterskab, spiller New York en stor rolle i "Mand i mørke". Men ikke så stor som det tidligere er set, idet vi denne gang befinder os i et stort hus ude på landet i Vermont. Et hus som vi aldrig forlader. Det er her, i dette hus, at historierne, i løbet af en enkelt nat, væves ind i hinanden.

 

MandIMoerke

Forfatter: Paul Auster
Oversat af: Jørgen Nielsen
Forlag: Per Kofod
Udgivet: 2008
Sider: 224
Kategori: Roman
Anmeldt: 04.10.2008

Af samme forfatter