Liberty

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal mene om ”Liberty”. Altså, det er ikke fordi den ikke er velskrevet - for det er den. Rigtig meget endda. Men det er bare som om, at når man har læst de to foregående bind i Jakob Ejersbos Afrika-trilogi, ”Eksil” og ”Revolution” - ja, så har man også læst ”Liberty”.

Et par bipersoner fra ”Eksil” får i ”Liberty” deres eget liv. I Tanzania følger vi Christian fra Danmark, der forsøger at blive sort, og vi følger Marcus fra Tanzania der forsøger at blive hvid. Det handler om at række ud efter den ultimative frihed, uden helt at vide hvad det er man rækker efter.

Som i de to foregående bind, handler det om at være et sted hvor man ikke føler sig helt hjemme, og om hvordan man bliver mere og mere rodløs alle steder. Det handler også om at ville være noget man ikke er. Og det er godt fortalt. Man lærer Christian og Marcus rigtig godt at kende, og der går hul i hverdagen, når bogen er slut. Men alligevel føler jeg mig lidt snydt. Det hele er set før, og der er ligesom ikke noget nyt i den.

 

LIberty

Forfatter: Jakob Ejersbo
Oversat af: -
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2009
Sider: 712
Kategori: Roman
Anmeldt: 08.02.2010

Af samme forfatter