Kvinden flytter ind

Endelig foreligger Erlend Loes debutroman, ”Kvinden flytter ind”, på dansk.

Som altid, når det er Loe det drejer sig om, bevæger vi os ude på overdrevet. Derude hvor virkeligheden er stået af, og det groteske har taget over. Og dog. For selv om det umiddelbart virker vanvittigt, så er det måske ikke så fjernt fra virkeligheden alligevel.

Erlend Loe kan noget med at tage en ganske almindelig hverdagssituation, vende den på hovedet, og vride den for alt hvad den indeholder. ”Kvinden flytter ind” er ingen undtagelse.

Fra bagsiden:

Hun kommer oftere og oftere og besøger ham i hans lejlighed, og inden han får set sig om, er hun flyttet ind, med tolv papkasser og en cremefarvet kommode, og så er de et par.

At de to skulle være et par, er egentlig ikke noget hovedpersonen har overvejet som en mulighed. Men en dag er hun bare flyttet ind. Og så er de et par. Så køber han et sæsonkort til svømmehallen, for ligesom at få lidt ro. Det virker som det rigtige at gøre.

De taler om mange ting. Hun gør i hvert fald, og når hun har talt længe nok, går han i svømmehallen. Men selv om der tales meget, er det egentlig ikke så meget de er enige om. Men nu er de jo et par, og så må man indrette sig - han må indrette sig. Hun tromler hen over ham, og han lader hende gøre det. Når det bliver for meget, har han sit lille åndehul i svømmehallen.

Det er grotesk. Det er hylende morsomt. Det er en bid af virkeligheden.

 

KvindenFlytterInd

Forfatter: Erlend Loe
Oversat af: Susanne Vebel
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2008
Sider: 159
Kategori: Roman
Anmeldt: 11.07.2008

Af samme forfatter