I en mørk mørk skov

Det er ikke første gang jeg læser noget at Ruth Ware, men i modsætning til de andre gange, var jeg bestemt ikke imponeret over "I en mørk mørk skov".

Fortællingen er lidt af en Agatha Christie-klon. Altså det med morderen i det lukkede selskab, der er afskåret fra omverdenen. Ruth Wares "Kvinden i kahyt nr. 10", havde noget af det samme, og et eller andet sted er "I en mørk mørk skov" bare en gentagelse af kvinden i kahytten.

Forlaget skriver:

Hovedkarakteren Nora er forfatter. Hun besluttede for længe siden, at hun ville sige farvel til sit gamle liv og dermed også til sin veninde Clare. Der er nu gået 10 år, hvor Nora ikke har set Clare, men det forandrer sig, da Nora pludselig modtager en invitation til hendes polterabend.

Man kan med lidt god vilje sige, at det er en fortælling der spørger hvor godt vi egentlig kender hinanden når det kommer til stykket.

Ware er god til at skrue en handling sammen - også selvom den er set før. Hun fortæller med et sprogligt overskud og en støt stigende spændingskurve, men det bliver bare aldrig helt godt. Måske fordi jeg meget hurtigt regnede ud hvem der gjorde hvad, og bare ventede på at resten af bogens befolkning også skulle regne det ud. I modsætning til Wares tidligere udgivelser, blev historien bare aldrig rigtigt spændende. De værktøjer hun benytter sig af i sin historie, var for tydelige. Det blev forudsigeligt, og temmelig kedeligt. Trods det sproglige overskud og den stigende spændingskurve. En kurve som desværre fladede noget ud.

Jeg ved at Ruth Ware kan skrive, og at hun kan skrive virkeligt spændende historier, så jeg er med når hun er på banen igen. "I en mørk mørk skov", var vist mest en smutter.

Forfatter: Ruth Ware
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2018
Sider: 310
Kategori: Spænding, domestic-noir
Anmeldt: 09.03.2020

Af samme forfatter