Forhærdede tidselgemytter

Sognepræst Eske Abild, der er kandidat til bispevalget, bliver fundet død i Lukaskirkens krypt. Han har fået kraniet slået ind med kirkens tolv kilo tunge bronzekrucifiks. Hans unge hjælpepræst bliver pågrebet med det blodige kors mellem hænderne. Drabssagen viser sig hurtigt at være kompliceret. Vicepolitiinspektør Rolf Greve må sætte sig ind i teologiske og kirkepolitiske konflikter, samtidig med at han forelsker sig i den unge kvindelige præst der træder til som afløser for den dræbte.

"Forhærdede tidselgemytter" er uden sammenligning noget af det værste hø jeg længe har læst. Gretelise Holm bygger tilsyneladende hele sin roman på lige dele fordomme og uvidenhed om det kirkelige landskab, og lader i den grad denne lidet prisværdige baggrund sætte dagsordnen i hele bogen. Det betyder at flere af hovedpersonerne er så grotesk karrikerede, at de ikke alene virker utroværdige, men gør det i en sådan grad at man må tage sig til hovedet og spørge sig selv: "det her mener hun bare ikke?!?".

Det er dette ud over al sund fornuft karrikerede persongalleri, forfatteren bygger hele sin historie på. Derved formår hun at skabe ikke alene utroværdige aktører, men en ligeså utroværdig handling.

Udover at være et studie i hvor galt det kan gå når man lader følelser og fordomme danne grundlag for en krimi, er der ikke meget godt at sige.
Jeg læste bogen til ende, idet jeg hele tiden tænkte at det da ikke kunne blive ved på den måde.

Det ku' det.

 

ForhaerdedeTidselgemytter

Forfatter: Gretelise Holm
Oversat af: -
Forlag: C&A Forlag
Udgivet: 2012
Sider: 238
Kategori: Krimi
Anmeldt: 15.08.2014

Af samme forfatter