Flaskepost fra P

En flaskepost driver i land på Skotlands kyst. Efter at have stået på den lokale politistation i nogle år, bliver den sporet tilbage til Danmark, hvor den gamle sag havner i afdeling Q's residens i kælderen under politigården i København. Her tager politikommissær Carl Mørk modvilligt fat på sagen sammen med sine to medarbejdere.

Det der først antages at være et udslag af grove drengestreger viser sig at være det eneste spor efter en iskold og beregnende kidnapper. Spørgsmålet er bare, om denne kidnapper stadig udfører sine ugerninger.

”Flaskepost fra P” er en spændende kriminalroman. Ingen tvivl om det. Men jeg havde det lidt svært med Carl Mørk og hans medarbejdere. De kapitler der omhandler Mørk & Co., er skrevet med et meget lunt glimt i øjet i bedste Bjarne Reuter stil, som vi f.eks. kender det fra ”Den Iranske gartner”. Det er hyggeligt, og det er sjovt. Men det gør også at personerne kommer til at fremstå noget utroværdige og tegneserieagtige. Helt anderledes er kapitlerne om den iskolde kidnapper. Her er ikke noget sjov og ballade. Måske har formålet været, at trække figurerne skarpt op med hver deres forskelligheder, men på mig virker det som om tegneserie og virkelighed er blandet sammen, sådan som det var tilfældet i filmen ”Roger Rabbit” for år tilbage. Her skulle en menneskelig politibetjent opklare en forbrydelse der var sket i tegnefilmens verden. Her er det bare med omvendt fortegn.

Jeg vakler lidt mellem 3 og 4 stjerner, men da ”Flaskepost fra P” er mit første møde med Jussi Adler-Olsen, lader jeg tvivlen komme ham til gode, og giver ham 4. Og så vil jeg ellers i gang med at læse noget mere af ham. For skrive, det kan han.

 

FlaskepostFraP

Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Oversat af: -
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2009
Sider: 486
Kategori: Roman
Anmeldt: 22.08.2010

Af samme forfatter