Engle og dæmoner

Ifølge teksten på bagsiden af bogen, sidder jeg med ikke mindre end en "Pageturner af format - Intelligent underholdning når det er bedst".

Robert Langdon, som vi kender fra Dan Browns bestseller ”Da Vinci mysteriet”, er igen i aktion. En videnskabsmand findes myrdet, brændemærket med et mystisk symbol. Sammen med den myrdede videnskabsmands smukke datter hvirvles Robert Langdon ind i jagten på morderen, og på et ældgammelt broderskab, kendt som Illuminati. Jagten går over stok og sten i Vatikanstaten og i Rom.

Der er lagt op til en spændingsroman af format - en "pageturner". Men bogen falder fuldstændig igennem. Karaktererne er flade to-dimensionelle tegneseriefigurer, der ikke hæver sig over papiret. De virker, i bedste fald, utroværdige. Handlingen er ligeledes overdrevet og utroværdig. Og det er en skam. For plottet er der sådan set ikke noget i vejen med. Dan Brown formår bare ikke at skrive den hjem.

Er man ude efter et frikvarter med let underholdning, hvor man ikke behøver at forholde sig til det man læser, er ”Engle & dæmoner” sikkert udmærket. Men mere kan den altså heller ikke bruges til.

 

EngleOgDaemoner

Forfatter: Dan Brown
Oversat af: Susanne Torpe
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivet: 2004
Sider: 448
Kategori: Spænding
Anmeldt: 03.12.2008

Af samme forfatter