Døden på museet

Den lettere overvægtige arkæolog og alenemor Ruth Galloway er tilbage i endnu et bind af Elly Griffiths's serie. Som altid er det hyggeligt at være i Ruths selskab.

Norfolks lokale museum får pludselig fornyet opmærksomhed, da deres kurator dør under mistænkelige forhold. I museets samling udstilles menneskeknogler fra det australske aboriginal-folk, og disse har måske forbindelse til Ruth Galloways efterforskning, der trækker hende ind i en af verden af okkulte skikke og intimiderende karakterer.

Griffiths har igen skruet en spændende historie sammen. Ruth er knap så sarkastisk og morsom som hun har været i tidligere bøger. Jeg håber at hun vender tilbage til sit "charmerende" selv i de kommende bøger.

Samtidig med at Ruth Galloway igen-igen bliver rodet ind i en mordefterforskning, der mildest talt trækker tråde ud i meget forskellige miljøer, skal hun også få livet som alenemor til at fungere. Datteren er ved at være et år gammel, og giver ind imellem Ruth grå hår på hovedet - sådan som et-årige gør ind imellem.

"Døden på museet" er hygge-spændende som en Galloway-krimi skal være. Forfatteren skriver levende, og kommer ind imellem med bemærkninger der giver smilebåndet lidt at arbejde med. Men det er som om forfatteren vil lige lovlig meget denne gang. Der er for mange sideløbende historier, og det er en smule rodet nogle steder. Især synes jeg at Ruths gode ven Cathbad (druide og alt-mulig-religiøs særling og biolog) får for meget plads. Der sker nogle besynderligt overåndelige ting der får "Døden på museet" til at virke som om forfatteren er kommet til at blande manuskripterne til to selvstændige romaner sammen. Det er lige lovlig langt ud, og en smule for fjollet.

"Døden på museet" er ikke den bedste bog i serien, men den var lige så underholdende som de foregående. Det er lidt som Midsomer i TV-serien "Barnaby" - man må undres over at der fortsat er levende mennesker i byen, for der dør godt nok mange.

Seriens næste bind, "Det tavse vidne" ligger klar til at blive læst - og jeg glæder mig.

Forfatter: Elly Griffiths
Forlag: Gad
Udgivet: 2019
Sider: 331
Kategori: Krimi
Anmeldt: 09.10.2019

Af samme forfatter