Bøger man skal læse som ung

Det er en bredt accepteret kendsgerning, at læsning er godt for dig. Men vidste du, at læsning kan være særligt gavnligt for unge mennesker? Ud over at udvide deres ordforråd og fremme kritisk tænkning kan læsning også hjælpe unge mennesker med at udvikle empati og forbedre deres følelsesmæssige intelligens. Er du ikke sikker på, hvilke bøger du skal starte med? Her er fem gode valgmuligheder, af bøger man skal læse som ung:

1. “Fængeren i rugen” af J.D. Salinger

“The Catcher in the Rye” er historien om Holden Caulfield, en teenager, der bliver smidt ud af en prestigefyldt kostskole og må kæmpe med den barske virkelighed i New York City. Selv om romanen er blevet kritiseret for sit sprog og indhold, er den ikke desto mindre en vigtig historie om at blive voksen, som har vakt genklang hos generationer af unge mennesker.

2. “To Kill a Mockingbird” af Harper Lee

“To Kill a Mockingbird” foregår i den fiktive by Maycomb i Alabama under den store depression. Romanen handler om Atticus Finch, en hvid advokat, der forsvarer en sort mand, der er anklaget for en forbrydelse, som han ikke har begået. “To Kill a Mockingbird” er en vigtig bog om raceforhold i Amerika, som stadig er relevant i dag.

3. “The Hunger Games” af Suzanne Collins

“The Hunger Games” er den første bog i en trilogi, der foregår i en dystopisk fremtid, hvor børn tvinges til at konkurrere i en tv-transmitteret kamp på liv og død. Selv om “The Hunger Games” måske ikke er alles kop te, er det en spændende historie, der vil holde dig på kanten af sædet fra start til slut.

4. “Harry Potter og de vises sten” af J.K. Rowling

“Harry Potter og de vises sten” er den første bog i Harry Potter-serien, som følger den unge troldmand Harry Potters eventyr, mens han går på Hogwarts skole for heksekunster og troldmænd og forsøger at afdække sandheden om sine forældres død. Hvis du er på udkig efter en serie, der vil underholde dig i timevis, skal du ikke lede længere end til Harry Potter.

5. “En ung piges dagbog” af Anne Frank

“The Diary of a Young Girl” er Anne Franks beretning om sine oplevelser under Anden Verdenskrig, som hun skrev, mens hun gemte sig fra Nazi-Tyskland. Selv om hun kun var 13 år gammel, da hun skrev den, er Annes dagbog overraskende indsigtsfuld og giver et værdifuldt indblik i, hvordan det var at gennemleve en af historiens mørkeste perioder.

Der findes mange bøger man skal læse som ung

Det er nemlig vigtigt for unge at læse og lære nye ting. Læsning kan åbne tankerne for en række forskellige emner og udsætte unge mennesker for forskellige synspunkter. De forskellige bøger man skal læse som ung, dem der er nævnt ovenover, er den perfekte opskrift på udvikling. Læsning kan være med til at opbygge kritisk tænkning, udvide ordforrådet, øge kreativiteten og introducere unge mennesker til forskellige kulturer og livsformer.

Det er vigtigt med gode bøger til unge

At læse bøger er en god måde at udvikle en kærlighed til at lære og få viden, som vil hjælpe dem i fremtiden. Bøger kan også være en flugt fra den virkelige verden og give folk mulighed for at opleve forskellige kulturer og verdener uden at forlade deres hjem.

Derfor er det også vigtigt med gode bøger til unge, da de uden tvivl har brug for god litteratur i deres udvikling.

Læs også