Alt, hvad du behøver at vide om Oktoberfest

Hvert år mødes folk over hele verden for at fejre en af de største ølfestivaler i verden – Oktoberfest. Denne tyske fest finder sted over 16 dage i München, Tyskland, og tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden. For dem, der ikke er bekendt med denne store begivenhed, er her alt, hvad du har brug for at vide om Oktoberfest.

Hvad er Oktoberfest?

Oktoberfest er en årlig festival, der afholdes i München, Tyskland, og som er blevet fejret siden 1810. Det er en 16 dage lang fest, der typisk starter i slutningen af september og fortsætter til begyndelsen af oktober. Den blev oprindeligt afholdt som en bryllupsceremoni for prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen og kronprins Ludwig I af Bayern. Bryllupsfesterne omfattede hestevæddeløb, musik, dans og masser af mad og øl. Siden da er det blevet en årlig begivenhed, der fejrer den bayerske kultur med et stort udvalg af aktiviteter som f.eks. parader, tivoli, forlystelsesparker og store telte, der er afsat til mad- og ølforbrug.

Hvad er det særlige ved Oktoberfest-øl?

Hovedattraktionen ved Oktoberfest er helt klart øllet! Alle øl, der serveres ved denne begivenhed, skal overholde strenge regler fastsat af den tyske bryggerisammenslutning, herunder at de skal brygges inden for byens grænser og kun bruge traditionelle ingredienser som malt, humle, gær og vand. Der er kun seks bryggerier, som har tilladelse til at servere deres øl til Oktoberfest, herunder Augustiner Brau Hacker-Pschorr Hofbrau Lowenbrau Paulaner Spatenbrau og Staatliches Hofbrauerei Kaltenberg. Hvert bryggeri har sin egen unikke smag, så sørg for at smage dem alle! Desuden skal alle øl, der serveres på festivalen, have et alkoholindhold på mellem 6 og 7 %, ellers kan de ikke tappes på fad.

Hvad kan du ellers lave på Oktoberfest?

Ud over at drikke øl er der masser af andre aktiviteter tilgængelige i løbet af denne særlige periode, såsom karneval forlystelser musikalske forestillinger folkedans live musik konkurrencer fyrværkeri kunst og håndværk messer gademarkeder parader kostume konkurrencer spise konkurrencer bueskydning konkurrencer og meget mere! Den traditionelle åbningsparade begynder med vogne med dignitarier fra hvert bryggeri efterfulgt af musikere, marchorkestre, dansere, farverige vogne, heste, dekorerede vogne, flag, bannere, serpentiner, konfetti osv. – alt sammen ledsaget af tordnende trommer! Så køb din oktoberfest kjole og kom ud og fest!

Læs også