5 krimi bøger du burde læse

Hvis du leder efter din næste thriller eller krimi bog til at læse, skal du ikke lede længere. Disse fem bøger vil helt sikkert holde dig på kanten af dit sæde fra start til slut.

1. “In the Woods” af Tana French

Den første bog i Tana Frenchs serie om Dublin Murder Squad følger kriminalbetjentene Rob Ryan og Cassie Maddox, mens de efterforsker mordet på en ung pige i en lille by uden for Dublin. Dette er en dybt stemningsfuld og spændende læsning, der vil holde dig i gang med at gætte til det sidste.

2. “Gone Girl” af Gillian Flynn

Denne roman om en kvinde, der forsvinder på sin femårsdag, er blevet til en enormt succesfuld film med Ben Affleck og Rosamund Pike i hovedrollerne, men bogen er endnu bedre. Flynns behændige plot og interessante karakterer vil holde dig fanget fra start til slut.

3. “Hear No Evil” af Philip Davison

Da den niårige Eddie Dent forsvinder, vil hans far, kriminalbetjent Joe Dent, gøre alt for at finde ham. Denne debutroman af Philip Davison er en medrivende roman, der får dig til at løbe rundt på siderne for at finde ud af, hvad der skete med Eddie.

4. “Devil’s Cub” af Georgette Heyer

Denne historiske kriminalroman følger Dominic Alastair, markgreve af Verwood, i hans forsøg på at opspore en tyverigruppe, der har bestjålet fashionable Londonere. Heyers hurtige plot og vittige prosa gør denne bog til en underholdende og vanedannende læsning.

5. “The Nightingale” af Kristin Hannah 

Hannahs roman fra Anden Verdenskrig fortæller historien om to søstre i det besatte Frankrig, der går meget forskellige veje i deres modstand mod nazisterne. Det er en smukt skrevet og hjerteskærende historie, der vil blive hængende længe efter, at du har vendt den sidste side.

Uanset om du er i humør til en politisag eller en historisk kriminalroman, er der noget på denne liste for enhver smag. Krimi bøger kan nemlig noget helt unikt i forhold til historie. Så sæt dig i stolen med en (eller alle) af disse bøger og gør dig klar til mange timers medrivende læsning.

Det unikke ved krimi bøger

De fokuserer på en bestemt forbrydelse eller type forbrydelse og undersøger årsagerne til, at den blev begået, dens indvirkning på samfundet, og hvordan de retshåndhævende myndigheder arbejder for at løse den. Kriminalromaner går også ofte ind i forbrydernes hjerner for at give et indblik i deres motiver, personlighedstræk og beslutningsprocesser. De kan også udforske den sociale kontekst, som kriminelle aktiviteter finder sted i, f.eks. fattigdom eller ulighed. Nogle krimi bøger behandler desuden juridiske spørgsmål i forbindelse med forbrydelser, f.eks. retningslinjer for strafudmåling eller kautionssager. Endelig fokuserer mange kriminalbøger på specifikke sager, der er blevet opklaret, og giver læseren et indblik i, hvordan kriminalbetjente har løst mysterier og bragt forbrydere for retten.

Læs også